1. Головна

Жінки PepsiCo: історія успіху Ірини Балакір

07.09.2021

PepsiCo_Balakir_20210907.jpg

У PepsiCo ми створюємо інклюзивне та рівноправне робоче середовище, в якому кожен може розкрити свій потенціал. Зокрема, ми підтримуємо жінок у світі бізнесу та надаємо можливості для кар’єрного росту. Наші колеги надихають та мотивують, кожного дня вони долають нові виклики й знаходять баланс між роботою та особистим життям.  Знайомимо вас із історією Ірини Балакір — керівницею бюро оптових продажів в Одесі.

Чим вас надихає робота?
«Продажі — це дивовижна сфера! Вона наповнює мене енергією, дає багато можливостей для спілкування та розвитку. Мене надихає робота в структурній компанії, а особливо в команді, де цінується внесок кожного. Тут як у спорті: щоразу ти підіймаєш планку все вище і вище, долаєш труднощі та досягаєш своїх цілей!».

Що мотивувало вас отримати цю посаду?
«15 років тому я прийшла в РepsiCo студенткою, не замислюючись про кар'єру. Але робота мене настільки захопила, що досі складно зупинитися. Мені важливо розвиватися і вдосконалювати свої навички, щоб отримати новий досвід, розширити кругозір і зламати стереотип «слабкої жіночої натури».

З якими труднощами ви зіштовхнулися після призначення?
«Складнощі були в роботі з програмним забезпеченням, яке впроваджувалось в ОТ каналі. Крім того, додалася нова (для мене) молочна категорія, яка вимагала особливого підходу».

Як вийшло їх подолати?
«Терпіння і труд  все перетруть! А взагалі я вивчала теорію, практикувалася з колегами, просила порад у керівника тощо. І найголовніше: з самого початку у мене була підтримка сім'ї. Вони вірили, що я все зможу!».

Як вам вдається поєднувати роль керівниці, мами та дружини?
«Я навчилася планувати не тільки робочий час, а й вихідні з сім'єю. Коли виходжу на роботу, то концентруюся на робочих процесах і отримую заряд від спілкування з людьми. Коли ж я повертаюся додому, то отримую прилив енергії від обіймів і поцілунків дітей».

Чи є у вас дієві лайфхаки для важких ситуацій? Наприклад, як бути, якщо діти вдома, а у вас робочий день?
«У деякі дні я працюю віддалено. Коли сідаю за комп'ютер, то молодша дочка також сідає поруч зі мною і малює (в моєму робочому блокноті) або оздоблює водні розмальовки. Але зазвичай я намагаюся планувати ZOOM конференції або важливу звітність тоді, коли дитина спить або на прогулянці».

Що б ви порадили жінкам, які хочуть зайняти керівну посаду?
«Запорука успіху — мріяти, щодня розвиватися і виходити із зони комфорту (перебувати в ній довго просто нудно). Сьогодні жінки довели свою спроможність у діловій сфері. Я намагаюся завжди слідувати девізу Марка Твена: «Вони не знали, що це неможливо, тому зробили це».
Нічого не бійтеся і робіть!».

Про компанію PepsiСo

Продукти компанії PepsiСo із задоволенням вживають близько мільярда разів на день більш ніж у 200 країнах. У 2020 році обсяг продажів PepsiСo становив більш як 70 мільярдів доларів США завдяки збалансованому портфелю, що включає продукцію Frito-Lay®, Gatorade®, Pepsi-Cola®, Quaker® і Tropicana®. Компанія випускає різноманітний асортимент смачних і корисних продуктів харчування та напоїв, у тому числі 23 бренди, щорічні роздрібні продажі кожного з яких перевищують один мільярд доларів. Додаткова інформація — на сайті www.pepsico.com

Керуючись принципом «Перемагати відповідально», PepsiCo прагне дарувати усмішки людям з кожним ковтком та кожним шматочком своєї продукції. Принцип «Перемагати відповідально» відображає наше прагнення до сталого розвитку на ринку та впровадження цієї мети в усі аспекти бізнесу.

Про PepsiСo в Україні

PepsiСo – один із лідерів українського ринку продуктів харчування та напоїв, представлена компаніями ТОВ «Сандора» і ПрАТ «Вімм-Білль-Данн Україна».

Компанія займає провідні позиції на ринку соків і сокової продукції, де представлена брендами «Сандора», «Садочок», «Сандорик». До портфеля компанії входять також газовані напої Pepsi®, 7UP®, Mirinda®, холодний чай Lipton Ice Tea®, питна вода «Аква Мінерале». На ринку снеків компанія представлена брендами Lay's® і «Хрусteam». PepsiСo в Україні також займає впевнені позиції на ринку молочної продукції з брендами «Чудо», «Слов’яночка», «Машенька» та дитячого харчування з брендом «Агуша». Додаткова інформація – на www.pepsico.ua