1. Головна
    1. Непрямі закупівлі
Ще |

Головна » Медіа » Новини

«Чисті пляжі разом!»: 1453,3 кг сміття та 253 кг вторинної сировини на переробку

30.08.2021

PepsiCo_Beach_01_20210830.jpg

Пляжі у Києві, Миколаєві, Дніпрі, Одесі та Полтаві нарешті стали чистішими завдяки волонтерам з PepsiCo та громадській організації Let’s Do It Ukraine. 7 та 14 серпня співробітники компанії спільно з іншими волонтерами вийшли разом з дітьми, родичами і друзями збирати сміття на пляжах своїх міст.

Окрім міст присутності PepsiCo хвиля прибирань, організованих всеукраїнським молодіжним рухом Let’s Do It Ukraine, прокотилася пляжами Закарпатської, Луганської, Донецької, Черкаської областей.

В результаті двох днів активного прибирання в рамках довготривалого Всеукраїнського проєкту «Чисті пляжі разом!» еко-активісти очистили 15 пляжів, зібрали 1453,3 кілограми сміття та відправили на переробку 253 кілограми вторинної сировини.

Серед знахідок переважали сигаретні недопалки та пляшки. Однією з цілей прибирання було знайти вторинну сировину і здати її на переробку. Залучені у прибирання волонтери пройшли спеціальний інструктаж і надалі відповідали кожен за свій певний тип вторинної сировини. Це дозволило зекономити час на окреме сортування та мало й навчальний ефект, адже кожен з учасників акції добре засвоїв типи сміття та фракції.

У прибиранні разом з дорослими взяли участь також маленькі еко-волонтери та активісти PepsiCo – вони стали розвідниками, які вказували дорослим наступні засмічені місця. На заходах панував позитивний та піднесений настрій, адже для співробітників компанії це  ще й перші зустрічі з моменту початку карантинних обмежень.

«Підхід PepsiCo – перемагати відповідально. Це стосується всього, з чим ми стикаємося в процесі роботи - від виробництва продуктів харчування та напоїв, до збереження навколишнього середовища та допомоги громадам. У своєму ставленні до планети ми прагнемо протистояти змінам клімату та зменшити вуглецевий слід від господарської діяльності компанії. Наші екологічні ініціативи в Україні покликані не лише робити чистим довкілля, але й привертати увагу людей до екологічних проблем, формувати культуру поводження з відходами та навчати сортуванню», – прокоментував участь компанії генеральний директор PepsiCo Україна Олександр Кисельов.

Всеукраїнський проєкт «Чисті пляжі разом!», який отримав підтримку PepsiCo Україна та PepsiCo Foundation, триватиме 3 роки, допомагаючи уникати накопичення сміття на пляжах, сортувати знайдену вторинну сировину й здавати її на переробку, користуватися багаторазовим пакуванням.

PepsiCo_Beach_02_20210830.jpg

PepsiCo_Beach_03_20210830.jpg

PepsiCo_Beach_04_20210830.jpg

PepsiCo_Beach_05_20210830.jpg

PepsiCo_Beach_06_20210830.jpg

PepsiCo_Beach_07_20210830.jpg

PepsiСo – один із лідерів українського ринку продуктів харчування та напоїв, представлена компаніями «Сандора» і «Вімм-Білль-Данн Україна». Компанія займає провідні позиції на ринку соків і сокової продукції, де представлена брендами «Сандора», «Садочок», «Сандорик». До портфеля компанії входять також газовані напої Pepsi®, 7UP®, Mirinda®, холодний чай Lipton Ice Tea®, мінеральна вода «Аква Мінерале». На ринку снеків компанія представлена брендами Lay's® і «Хрусteam». PepsiСo в Україні також займає впевнені позиції на ринку молочної продукції з брендами «Чудо», «Слов’яночка», «Машенька» та дитячого харчування з брендом «Агуша». Додаткова інформація про компанію PepsiСo в Україні — на сайті www.pepsico.ua

Глобальний фонд PepsiCo Foundation — заснований в 1962 році благодійний підрозділ компанії, який передає кошти в основні елементи стійкої продовольчої системи з метою підтримки благополуччя спільнот. Працюючи з некомерційними організаціями і експертами по всьому світу, ми зосереджені надавати допомогу в боротьбі з глобальною проблемою голоду, просувати відповідальне поводження з водою і відходами, а також підтримувати лідерство жінок в усіх сферах харчової промисловості. Ми прагнемо внести відчутний внесок у вирішення питань глобального значення через співпрацю з колегами в галузі, місцевими та міжнародними організаціями і нашими співробітниками. Додаткова інформація про PepsiCo Foundation – на сайті www.pepsico.com/sustainability/philanthropy

«Let’s Do It Ukraine» – це Всеукраїнський молодіжний рух, який протягом 6-ти років активно діє у 24 областях України завдяки активістам, органам місцевого самоврядування, бізнесу та медіа. Проєктна діяльність організації вже об’єднала понад 2,5  млн учасників у всеукраїнських та локальних проєктах: Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day», «Зробимо Україну чистою разом», Всеукраїнський екологічний фестиваль «ЧистоFest» та інших. Організація є частиною міжнародного руху «Let’s Do It World», який об’єднує 180 країн та понад 30 мільйонів учасників для того, щоб піклуватися про екологію та чистоту нашої планети. Міжнародний рух «Let’s Do It World» є акредитованим партнером Програми ООН з навколишнього середовища.