1. Головна
    1. Непрямі закупівлі
Ще |

Головна » Медіа » Новини

17 тисяч екоторбинок: результат всеукраїнського проєкту «Мішечок»

26.05.2020

PepsiCo_Mishechok_20200526.jpg

Школярі зі всієї країни пошили більше 17 тисяч екологічних торбинок та мішечків в рамках екологічного проєкту PepsiCo та ГО "Міжнародний молодіжний рух "School Recycling World".

Громадська організація "Міжнародний молодіжний рух "School Recycling World" спільно з PepsiCo в Україні та за сприяння Міністерства освіти і науки України провели екологічний проєкт для школярів зі всієї країни. Протягом майже двох місяців карантину діти змагались у пошитті еко-торб на заміну поліетиленових пакетів для походу в магазин.

За перемогу у командному заліку змагалися понад вісім тисяч учнів з 285 шкіл по всій країні. Найактивнішими були представники Сумської, Донецької та Полтавської областей. Загалом учасники, які подавали колективні заявки, пошили 17 429 мішечків.

Також щотижня у соцмережах відзначили переможців в індивідуальному заліку за оригінальний та творчий підхід до завдання. В індивідуальному конкурсі участь взяли 608 учасників, які разом пошили 1 012 багаторазових торбинок.

Школярі стали амбасадорами ощадливого ставлення до ресурсів Землі. Особливість проєкту у тому, що більшість учасників шили торбинки власноруч та використовували за основу старі та непотрібні речі. Кожна створена багаторазова торбинка — це сотні невикористаних пластикових пакетів щороку.

"Йдеться про далекоглядні цілі, що стосуються усвідомленого споживача. З попереднього досвіду співпраці з School Recycling World можна сміливо стверджувати, що робота з дітьми дає вагомий результат. А дорослі, спостерігаючи за ними, переосмислюють своє ставлення до проблем навколишнього середовища і змінюють власні звички" — зазначила Наталія Фесюн, менеджер по роботі з органами влади та громадськістю компанії  PepsiCo в Україні.

За результатами проєкту, головний приз — принтер для сублімаційного друку — їде до середньої загальноосвітньої школи №23 м. Львова. Колективну перемогу спільними зусиллями здобули учні, які разом пошили 1 716 мішечків. За словами учасників та кураторів від школи, вони планують запозичити цю ідею конкурсу та запроваджувати власні екологічні проєкти у новому навчальному році.

Роботи учасників можна переглянути в соціальних мережах за хештегом #мішечокSRW, а подальші проєкти та активності вже анонсовано на сайті schoolrecyclingworld.org

Про компанію PepsiСo

Продукти компанії PepsiСo із задоволенням вживають близько мільярда разів на день більш ніж у 200 країнах. У 2019 році обсяг продажів PepsiСo становив більш як 67 мільярди доларів США завдяки збалансованому портфелю, що включає продукцію Frito-Lay®, Gatorade®, Pepsi-Cola®, Quaker® і Tropicana®. Компанія випускає різноманітний асортимент смачних і корисних продуктів харчування та напоїв, у тому числі 23 бренди, щорічні роздрібні продажі кожного з яких перевищують один мільярд доларів.

Керуючись принципом PepsiСo «Перемагати відповідально», ми прагнемо бути світовим лідером з виробництва готових до вживання продуктів харчування та напоїв. Принцип «Перемагати відповідально» відображає наше прагнення до сталого розвитку на ринку та впровадження цієї мети в усі аспекти бізнесу.

Додаткова інформація — на сайті www.pepsico.com

Про PepsiСo в Україні

PepsiСo – один із лідерів українського ринку продуктів харчування та напоїв, представлена компаніями «Сандора» і «Вімм-Білль-Данн Україна». Компанія займає провідні позиції на ринку соків і сокової продукції, де представлена брендами «Сандора», «Садочок», «Сандорик». До портфеля компанії входять також газовані напої Pepsi®, 7UP®, Mirinda®, холодний чай Lipton Ice Tea®, мінеральна вода «Аква Мінерале». На ринку снеків компанія представлена брендами Lay's® і «Хрусteam». PepsiСo в Україні також займає впевнені позиції на ринку молочної продукції з брендами «Чудо», «Слов’яночка», «Машенька» та дитячого харчування з брендом «Агуша».

Додаткова інформація про компанію PepsiСo в Україні — на сайті www.pepsico.ua